donotshowinsearch

Slechtvalken op de kathedraal 2014

Welkom op de top van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in het hart van Brussel!

Voor het 11e jaar op rij nestelt een koppel slechtvalken, de snelste vogelsoort in de lucht, op de top van deze 1000 jaar oude kathedraal. Na bijna verdwenen te zijn uit Europa en Noord-Amerika is deze schitterende vogel helemaal terug, in het centrum van een stad met een miljoen inwoners. Dit jaar heeft het vrouwtje vier eieren gelegd!

Via een camerasysteem, dat rechtstreeks beelden doorstuurt naar deze website, kan je het prachtige spektakel van dichtbij bekijken. Het uitkomen van de eitjes, het opgroeien van de kuikens en tenslotte het uitvliegen van de jonge valken : volg het op de voet via de live beelden. Wil je meer weten over het doen en laten van de slechtvalk? Lees er alles over in de blog! Wil je de slechtvalken ‘in het echt’ bekijken? Bezoek dan onze observatiepost aan de voet van de kathedraal, van 2 april tot 25 mei. Onze ornithologen wachten je daar op met een krachtige telescoop.

Veel plezier op de website van de Brusselse slechtvalken!Meer info over het project»

Laatste nieuws   rss

6vr

Over slechtvalken

De drie valkjes die deze lente uitkwamen in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele vliegen nu al een tweetal weken boven Brussel. En ze zijn niet alleen, 7 koppels hebben gebroed op de 161 kmĀ² van Brussel!

Lees meer

Doorzoek de site